Rabu, 1 Mei 2013

Umrah Bersama Dato' Haji Muhammad Zakaria
Jom sambut Ramadhan di Tanah Suci !!.

Kelebihan pakej Bersama Dato' Haji Muhammad Zakaria.

Ziarah yang banyak di Madinah & Mekah

14 tempat di Madinah : Masjid Quba' setiap pagi, Kebun Kurma, Ladang Unta, Bukit Uhud, Maqam Syuhada', Bukit Magnet, Pasar Kurma, Masjid Qiblatain, Masjid Tujuh - Perang Khandak, Universiti Islam Madinah, Kilang Quran, Kubu Ka'ab al-Asyraf, Telaga Saidina Othman & Masjid Nabawi.

* Makan kurma percuma di kebun & pasar kurma.

9 tempat di Mekah : Arafah, Mina, Muzdalifah, tempat sembelihan Nabi Ismail, tempat melontar jamrah, Jabal Thur, Jabal Nur, Jabal Rahmah & penempatan jemaah haji Malaysia.

5 tempat di Jeddah : Pusing-pusing bandar Jeddah, tempat hukuman hudud, Maqam Siti Hawa, Masjid Terapung & Laut Merah.*

Ziarah akan diiringi penerangan kepada jemaah mengenai sejarah, peristiwa, kelebihan & cerita di sebalik setiap tempat yang diziarahi.


Kenapa Masjid Quba' setiap hari ?.

Sabda nabi : " Barangsiapa yang bersuci di rumahnya dengan sebaik-baik wudu' kemudian mendatangi Masjid Quba' lalu bersolat 2 rakaat didalamnya maka baginya sama seperti pahala umrah. " Ibnu Majah

Dengan kelebihan Masjid Quba' jemaah akan mendapat pahala umrah setiap hari di Madinah. Di Mekah setiap hari buat umrah.


5 kali umrah

Tiada penambahan caj untuk kesemua 5 kali umrah. Jemaah akan berniat ihram di Bir 'Ali, Tan'im & Ja'ranah. Petugas disediakan untuk kesemua umrah, Insya Allah.


Hotel yang dekat 

Mekah : Jarak hotel sekitar 150m - 200m dari Masjidil Haram.

Madinah : Jarak hotel sekitar 50m - 100m dari Masjid Nabawi.


Mutawwif & Petugas

Setiap 40 jemaah disediakan seorang mutawwif & seorang petugas. Mutawwif & petugas merupakan 2 orang yang berlainan.

Petugas yang dedikasi memenuhi keperluan jemaah. Antara keperluan jemaah seperti simkad saudi, top up, ubat-ubatan, tukar mata wang riyal & lain-lain. Kami akan membantu anda mendapatkannya.


Makanan Melayu

Makanan melayu sepanjang di Tanah Suci. Jemaah akan dijamu nasi arab pada malam terakhir di Madinah. Makan malam nasi arab adalah percuma !.


Percuma

Air zam-zam 10 liter

Kursus umrah

Bagasi & beg sandang

Lelaki : kain ihram

Perempuan : Telekung

Makan kurma

Jamuan makan malam nasi arab di Madinah


Penerbangan

Penerbangan terus ke Saudi & keselesaan sepanjang perjalanan.


Kursus Umrah

Kursus akan diadakan 2 kali di Malaysia & kali terakhir sebelum berangkat ke Mekah.


Kurma ajwah 'aliyah

Sabda Nabi : " Barangsiapa yang makan kurma ajwah 'aliyah sebanyak 7 biji setiap pagi maka dia akan terhindar dari racun & sihir. " Bukhari

Kurma ajwah 'aliyah adalah kurma ajwah yg ditanam di dalam tanah haram Madinah. Tanah haram Madinah meliputi kawasan sepanjang 8km ke kiri & ke kanan Masjid Nabawi. Banyak kurma ajwah yang dijual di pasar kurma bukan ajwah 'aliyah. Oleh itu khasiat terhindar racun & sihir tidak diperolehi dari kurma ajwah yg bukan 'aliyah.

Syarat kurma ajwah 'aliyah mestilah yang ditanam di dalam kawasan tanah haram Madinah.

Hubungi untuk tempahan & keterangan lanjut :

Usamah Izer al-Hafiz 013-2002569

Uzair 013-2938171

1 ulasan:

  1. Saya baru saja balik dari mengerjakan Umrah 21 April - 2 Mei 2013 sambil melihat dan membuat kajian kemungkinan jadual dan itenari akan datang bersama anda semua. Saya akan bersama anda dalam semua acara. Hubungi nombor di atas atau saya sendiri 016-4028344 - Dato' Haji Muhammad Zakaria.

    BalasPadam